lauantai 2. kesäkuuta 2012

Verkko-opetuksen hyvät käytänteet

Käsityötaidetta Islannista
Jaamme opettajien kesken verkko-opetuksen hyviä käytänteitä kerran lukukaudessa. Torstain tilaisuudessa oli kolmisenkymmentä kuulijaa ja osa heistä, kuin myös esiintyjistä oli verkossa. Päivin kanssa totesimme, että varmaan kahvitarjoilulla oli osuutta yleisömenestykseen. Virtuaalikahviakin oli toki tarjolla.

Tällä kertaa esillä olivat Moodle, ConnectPro, kyvyt.fi ja blogit erilaisten opetus- ja ohjauskäytänne-esimerkkien avulla. Kuulimme myös korkeakoulumme verkko-opetukseen liittyvistä suunnitelmista. Osaamista ja innovatiivisia verkko-opetusratkaisuja löytyy talon sisältä paljon, vaikka usein vinkkejä ja oppia haetaankin ulkopuolelta tai kuvitellaan, että meillä ei hallita verkko-opetusta tai sitä ei ole lainkaan.  Tanja ja Anja olivat hienosti sitouttaneet viestinnän opiskelijat blogikirjoittamiseen. Seija kertoi miten hän hyödyntää myynnin opetuksessa Moodlea ja ConnectProta. Helin esimerkkinä oli kyvyt.fi e-portfolion käyttö oppimistehtävien palautuksessa. Tietojenkäsittelyn monimuotokoulutuksessa taas hyödynnetään blogia ohjauksessa ja tiedotuksessa. HH:n esimerkkien lisäksi kuultiin Helsingin yliopiston avoimen yliopiston tavasta hyödyntää ConnectProta.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Onpas tällä kertaa ollutkin paljon osallistujia. Mahdoitteko ottaa tilaisuudesta tallenteen?

Outi kirjoitti...

Toki, ja löytyvät hh-blogista http://blogit.haaga-helia.fi/resonare/ some-sivulta. Taisi pullakahvit vaikuttaa suosioon tällä kertaa.