torstai 14. kesäkuuta 2012

Voimauttavaa taidetta ja tapahtumia

Miina Savolaisen työ voimauttavan valokuvan parissa hoidollisesta näkökulmasta on uraa uurtavaa. Hyvösen lastenkodin lastensuojelutyö ja työn pohjalta syntynyt teos Maailman ihanin tyttö perustuu Italo Calvinon ajatuksiin keveydestä ja painosta ja sen tutkimisesta. Ammatillisuus on vastavuoroista ja ihmistyön ammattilaisilla on oltava kykyä asiakkaan dialogiseen kohtaamiseen. Voimauttavan valokuvan menetelmän täydennyskoulutuksen on käynyt jo 3000 sosiaali-, terveys- ja opetusalojen ammattilaista. Kuuntele Miinan haastattelu yle areenalta.


Ensi viikonloppuna (16.-17.6.) kannattaa käydä katsomassa Maailman ihanin kirjasto -työpajan tuotoksia. Näitä voi ihailla Designpääkaupunkivuoden Paviljongissa, Ullanlinnankatu 2-4 (Designmuseon ja Arkkitehtuurin museon välissä). Näyttely on avoinna la 16.6. klo 11-21 ja su 17.6. klo 11-18.

Helsingin juhlaviikkojen aikaan, 20.-31.8.2012, on Miina Savolaisen ja Aalto-yliopistosta valmistuvien voimauttavan valokuvan jatko-opiskelijoiden päättötyönäyttely, Lempeä katse 2. Näyttely on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa (entinen Taideteollinen korkeakoulu) Lume-galleriassa ja Sampo-salissa,  Hämeentie 135 C.

Kesäkevennykseksi linkkaan Katin blogista tietoteknisen oivalluksen. Kuvaa tämäkin ja kenties voimauttavaa.

Ei kommentteja: