maanantai 4. huhtikuuta 2011

Sosiaalisen median koulutus, 3-taso

Tänään tutustutaan pedagogisiin oppimismalleihin: yhteistoiminallinen oppiminen, yhteisöllinen oppiminen, ongelmalähtöinen oppiminen, ankkuroiva opetus (miksei oppiminen?), tutkiva oppiminen, projektioppiminen ja ilmiöpohjainen oppiminen.

Annen kanssa tutustumme ilmiöpohjaiseen oppimiseen. Ja kas kummaa oivalsimme, että siitähän on kyse vaikkapa opinnäytetyön tekemisessä, ohjelmoinnissa tai ohjelmistokehityksessä.

Sometoitumassa blogissa on esimerkkejä Joanna Kalalahden esityksestä: komponentti wiki ensin (kompo2010) ja sen kirjoittamiseen on osallistunut kaikki opiskelijat. Moodle on myös ollut käytössä ja siellä on ollut tarkempaa ohjetta miten käytännössä toimitaan. Toinen esimerkki on CodeCamp -wiki Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Sitten katsottiin paria blogiakin ja puhuttiin mikroblogeista.

Tänään katsottiin myös TodaysMeet ja FriendFeed.

http://todaysmeet.com/hh3 

http://friendfeed.com/someopi on osoite, johon voi laittaa kavereiden blogit

Se mistä oli vielä puhetta, oli salasanojen hallinta mutta nyt en kyllä muista mikä se homma oli.

Mielestäni 23 asiaa on hyvä ja tutustumisen arvoinen sivusto Web 2.0 -työkalujen käytöstä.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Olemme näköjään olleet otsikoinneissa varsin luovia. :-D No, maanantain työskentelyyn tämä on oikein vetävä.

Otin omia salasanoja hallintaani laatimalla taulukon, johon kokosin kaikkea mahdollista ja mahdotonta salasanojen kera. Tietysti tällainen tiedosto täytyy suojata salasanalla, joten yritänpä nyt muistaa sen.

Anne esitteli taannoin logiikkaa siihen, miten salasanoja kannattaa muodostaa. Eikö se mennyt suunnilleen niin, että käytetään jotakin sanaa, jossa jotkut kirjaimet ovat isolla ja lisäksi numerot tai erikoismerkit vaihtelevat. Näin siis muistelen.