keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kaupunki kaupungissa

Englanninkieliset termit ovat vallanneet esityskalvot ja juhlapuheet. Tässäpä lyhyt oppimäärä suomalaiseen ammattikorkeakouluarkeen.

Bachelor-tutkinto = tradenomi
InfoShare = yksikkökokous joko koko yksikön tai toimipisteen
TownHall meeting = yksikön esimies piipahtaa kampuksen henkilöstöhuoneessa
Action Plan = tarttis tehdä jotain
Tiko Great Case Award = tietojenkäsittelyn koulutusohjelma jakaa kuukauden opettajatunnustuksen
Graduation-project = ei suinkaan graduja, vaan johtoryhmän tekemää opintojen ja opinnäytetyön ohjausta eli syrjäytymisen ehkäisyä
Leaders Forum = koulutusohjelmajohtajien kokoontuminen
Yammer = opettajat harjoittelevat somessa englannin kielellä kommunikointia

Meiltä valmistuu tradenomeja ja opetamme suomeksi mutta kaikissa esityskalvoissa puhutaan Bachelor -tutkinnoista. Meillä oli ennen koulutusohjelmakokous, joka on nyt InfoShare. Action Planit on arkipäivää ja uuden OPSin haasteet on huomattu, mutta vanhaa ei kukaan tunnu muistavan. Meillä jaetaan Great Case Awardeja. Näyttäpä jotkut opettajat kommunikoivat kokonaan englanniksi. Lieneekö tavoitteena kansainväliseen businekseen siirtyminen.

Niin ja nyt on sitten jo TownHall meetingit. Mahtavaa päästä oikein pääkaupungin kaupungintalolle! Vai mennäänkö peräti Viipuriin, Pietariin, Tallinnaan tai Tukholmaan. Ai jaa, se onkin henkilöstöhuone. Hmm, onkohan sitä edes tarkoitettu opettajille. Onkohan vielä jotain in English sanomatta eller på svenska. Virallisesti kaksikielisessä maassa voisi olla fiksua kommunikoida myös toisella kotimaisella ja onhan meillä toki saamikin. Juu ja johdolla on Graduation -projekti. Ei meillä tehdä graduja mutta valmistutaan kyllä. Upeata, että osaamista löytyy.

Ei kommentteja: