Kirjoitan sosiaalisesta mediasta, ICT-alan seminaareista, opetuksesta ja oppimisesta, kasvatustieteestä ja muista ajan ilmiöistä ja oivalluksista.
torstai 18. lokakuuta 2012
Ei oo tietoo - ihan sama
Aloitimme tällä viikolla Sosiaalinen media tutuksi -virtuaalikurssin, johon ilmestyi paikalle vain kolmasosa opiskelijoista. Hämmästyttävää on ollut se, että osa ilmoittautuneista ei ole valmis olemaan sosiaalinen verkossa. Toki tarjosimme kurssilla tirkistelyvaihtoehtoa perinteisen kirjallisen tehtävän muodossa mutta siinäkin taitaa olla liikaa työtä. Tällä viikolla olen oivaltanut, että sosiaalinen media on monelle vain naamakirja ja että kaikki eivät enää osaa edes googlata. Jos ei tietoa ole Facebookissa tai Wikipediassa, niin sitten sitä ei löydy. Tässäpä sitä tietoyhteiskuntaa, johon ollaan oltu matkalla jo toistakymmentä vuotta. Eipä ole kaukana sekään aika kuin hyvin nettihaun osaavat mielsivät itsensä tietojenkäsittelyn ammattilaisiksi. Google Haminassa näyttää tältä. Tietoa on.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Älyvempainten aikakaudella tämä vetää kyllä pikkuisen vakavaksi. Miten voidaan edes puhua sosiaalisesta mediasta, jos ihminen ei halua olla sosiaalinen?
Oletko muuten laskenut, miten monta fb-esittelyä on kertynyt? Eipä auttanut kaino toiveemme...
Sangen vaikuttava tuo Googlen valtaus Haminassa.
FB esittelyjä on peräti neljä. Niistä yksikään ei ole mielestäni esittely, vaan mielipide sen kaikkivoipaisuudesta ja tuttuudesta. Myös muita esiteltyjä sovelluksia on katsottu FB:n kannalta eli miten eroaa. Niin, LinkedIniä on 4, Twitteriä 3. Joten tämä myös kertoo jotain sosiaalisuudesta. Ollaan siis sosiaalisia yksin. Oletko katsonut muuten Pearltreesiä, siitä näkyy nämä näpäkästi. 19. päivän postauksen kuvasta pääset suoraan kurssin Pearltreesiin.
Monta esittelyä vielä puuttuu, joten fb:a saanemme lisääkin. Olen katsonut Pearltreesiä. Se tosiaan auttaa kokonaisuuden hanskaamista.
Lähetä kommentti